top of page

CELEBRATE A SPECIAL MOMENT!

Heeft u binnenkort iets te vieren? Voelt u wel iets voor een eigen bier met een eigen etiket? Of u wilt gewoon uw eigen bier maar dan professioneel gebrouwen, dan helpen wij u graag!

Er zijn altijd wel momenten te vinden, wanneer het leuk zou zijn om met een eigen bier voor de dag te komen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een feestje, jubileum of als relatiegeschenk voor het bedrijf of vereniging.

We hebben meerdere biersoorten welke allemaal gepersonaliseerd kunnen worden. U kunt voor 1 biersoort kiezen maar u kunt ook meerdere biersoorten in een doos ontvangen. De minimale afname per bestelling is 6 flessen. Een fles heeft een inhoud van 0,75 cc (champagnefles).

HOE WERK HET

ZO WERKT HET

UW EIGEN flesje BIER BESTELLEN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK!

Mooie biertjes.png

1. Kies uw biersoort!

U kunt meerdere biersoorten, elk met zijn eigen kenmerken en smaak bestellen.

Wij hebben een wisselend assortiment in biersoorten.

Wij hebben een wisselend assortiment in biersoorten.

Offerte aanvraag formulier (2).jpg

2. Offerte aanvraagformulier 

Via ons offerte aanvraagformulier kunt u  uw gegevens invoeren.

Binnen twee werkdagen nemen we contact met u op.

Ontwerp creeren.jpg

3. Een ontwerp creëren

Binnen enkele dagen na bestelling ontvangt u via de mail een proefafdruk. 

Binnen enkele dagen na bestelling ontvangt u via de mail een proefafdruk. 

Nadat de bestelling is geplaatst, ontvangt u van ons een bevestiging.

postnl logo.png

4. Levering

Levering vind plaats in overleg (over het algemeen binnen 2 weken).

Gratis levering in regio Nieuwegein / Utrecht. Overige plaatsen in overleg.

‘We trachten het beste Nederlandse bier van

de wereld te brouwen’

BIERSOORTEN 

Het drinken van speciaal bieren gebeurt steeds vaker. Het is meer dan gewoon bier drinken, het brengt gezelligheid met zich mee en zorgt tevens voor onvergetelijke momenten met familie, vrienden of collega's.

Onze bieren zijn stuk voor stuk bieren die je een andere smaakbeleving geven en beslist de tongen los zullen krijgen. Niet alleen vanwege de smaak maar ook vanwege de personalisatie met je eigen logo of naam.  Bieren waar wij in geloven!

Vienna.png
vienna.png

VIENNA

Kleur:

Kleur:

Het blond bier is een ietwat mat, troebel biertje met een kopertint!

De Vienna heeft een  mooie amber kleur (halfrood/bruin).

Vienna.png

Kleur:

Deze Tripel is donker goud met een mooie witte kraag.

hooibier.png

Kleur:

Deze Tripel is donker goud met een mooie witte kraag.

Kleur:

De Dubbelbock is donkerbruin van kleur met een mooie schuimkraag.

Smaak:

Smaak:

Smaak:

Smaak:

Een zacht maar vol biertje met, zoals de geur al doet vermoeden een fruitige smaak. Maar het mooie van deze Blond bier is dat ze, ondanks de fruitsmaak, niet snel verveelt!

Vienna is een donker amber bier. Standaard voor dit recept is een Vienna Lager van 5%. Door het recept op te schalen naar 7% komt er nu een honingzoete afdronk bij.

Een fris toch wel zware tripel. Met gebruik van sinaasappelschil, koriander zaad en paradijszaad. De paradijszaad geeft na ongeveer 30 seconden een branderig gevoel in de keel. Niet teveel maar juist een beetje kietelend.

Een zeer licht bier, met een volle smaak door gebruik van laurierdrop. Het originele recept van dit bier is ruim 250 jaar oud. Dit bier werd gebrouwen door de boerin en geschonken aan de arbeiders op het land. Met het lage alcohol percentage kon er daarna nog doorgewerkt worden.

Het gebruik van zoethout geeft dit bier een fijne touch in de smaak. Het heeft mooie zachte tonen van chocolade in combinatie met een fijne koolzuur en schuimkraag. Licht alcoholwarmend. Volgraan gebrouwen.

Alcohol

percentage 7,0%

Alcohol

percentage 7,0%

Alcohol

percentage 9,1%

Alcohol

percentage 3,4%

Alcohol

percentage 7,7%

BIERSOOREN

Smaak:

'Het leven heeft meer te bieden dan bier alleen, maar bier maakt die dingen wel aangenamer'

Uwflejsebierlogo.png

KLANTEN DIE U VOORGINGEN

Wij presenteren met trots ons portfolio

BEKIJK ONS WERK!

Hoe wordt bier gemaakt?

Bier is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van water, graan, hop en gist. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, dat zich kort laat omschrijven, maar in de praktijk de nodige vakmanschap vergt. Kort gezegd onttrekt het brouwproces natuurlijke suikers aan ‘gemoute’ granen met behulp van heet water.

 

Het proces van bier brouwen in detail omschreven:

Brouwproces.png

Mouten smaakbepalend voor het bier

De eerste stap in het brouwproces wordt mouten genoemd, dit is smaakbepalend voor het bier. Om brouwgerst voor het brouwen van bier geschikt te maken, wordt het eerst gemout. Dit houdt in dat de gerst eerst weekt in water. Als het graan zich helemaal heeft volgezogen, krijgt het de kans om in warme kamers te ontkiemen. De graankorrel vormt dan enzymen (een bepaald soort eiwitten) die in staat zijn het aanwezige zetmeel om te zetten in suikers. Deze suikers zorgen later in het proces, bij de toevoeging van gist, dat er alcohol en koolzuurgas wordt gevormd. Zodra de gerst is ontkiemd, worden de graankorrels bij hoge temperatuur gedroogd om het kiemproces te stoppen. Het resultaat heet mout. Hoe hoger de temperatuur bij het drogen is, des te donkerder de mout. De kleur van de mout bepaalt ook de kleur van het bier. Bovendien heeft de mout een belangrijke invloed op de uiteindelijke smaak van het bier.

 

Maischen

De brouwer maalt de mout en mengt het met warm water. In het ‘beslag’ dat zo ontstaat, worden de enzymen in de mout weer actief en breken het aanwezige zetmeel verder af tot suikers. Die suikers lossen op in het water. Als alle zetmeel is omgezet, filtert de brouwer de vloeistof op het kaf van de gerst. De heldere vloeistof die zo ontstaat heet ‘wort’. De vaste deeltjes die achterblijven heten draf of bostel. Het wort en de draf worden na het maischen gescheiden door een filtratie. De suikers in het wort worden later, tijdens de gisting, in alcohol omgezet.


Koken

De wort gaat in de brouwketel en wordt aan de kook gebracht. Tijdens het koken wordt de hop toegevoegd om het bier zijn kenmerkende aroma te geven. Na het koken is het zaak het bier zo snel mogelijk af te koelen voor de gisting.


Gisten

Er zijn twee verschillende manieren om bier te vergisten. Wanneer de gisting plaatsvindt bij kamertemperatuur, rijst de gist langzaam naar boven. De gist komt als een deken op het bier drijven. Deze methode wordt ‘hoge gisting’ of ‘bovengisting’ genoemd. Wanneer de temperatuur laag wordt gehouden, zakt de gist naar beneden. Dit heet dan ook ‘ondergisting’ of ‘lage gisting’. Ons bekende pilsje is een ondergistend bier. Tijdens de gisting zet de gist de aanwezige suikers om in alcohol en koolzuurgas.
 

Rijpen

Als het brouwproces compleet is, moet het bier nog enkele dagen tot weken rijpen voordat het klaar is om te drinken.

CONTACT
BIER BROUWEN
bottom of page